2022-07-31

8. évfordulója a HTTYD-nek (nálam)! *Frissítve* (2024.09.06.)


8 éve már, hogy megismerkedtem a HTTYD világával és egy életre a rabjává tett. Szóval, ez alkalommal is valami komolyabb posztot érdemel e jeles nap! Már egy ideje fontolgatom, hogy kéne csinálnom egy katalógust, hogy milyen és melyik fajta HTTYD-s ereklyék vannak a birtokomban. Valahol túl személyesnek találtam megmutatni mindet, de valahol viszont már kikívánkozott belőlem és tényleg... Ha belegondolok, így nem kell mindig elmagyaráznom, aki érdeklődik irántuk melyik miket tud. Szóval igen, ebben a posztban bemutatnám a gyűjteményem összes darabját. Számuk folyamatosan nő, (főleg mostanában) így már lassan átláthatatlanná kezd válni az egész. Emiatt is jó lenne, ha itt nyomon tudnám követni melyekkel egészült ki a gyűjteményem az évek alatt. A poszt frissítve lesz, ha megjön egy újabb drágaság!

Kattints a „tovább a bejegyzésre”, ha látni szeretnéd a kollekciómat.

Na szóval. Először is szeretnék tisztázni valamit. Ezt a posztot NEM(!) azért írom, hogy felvágjak vele vagy vagánykodjak! NEM! A HTTYD nekem elmondhatatlanul sokat jelent és soha nem váltanám be az imádatomat iránta holmi ósdi nézettségre vagy lájkokra! Ezt csupán tényleg egy katalógusnak szánom azoknak, akik kíváncsiak melyeket sikerült eddig beszereznem.

Na jó… bevallom azért van bennem némi büszkeség, hogy olyan ereklyék is vannak a gyűjteményemben, amelyek nem sok ember szobájába lehetnek, de én mindent meg is tettem értük és rengeteget dolgoztam, hogy meglegyenek! Mindegyiknek megvan a maga fura (néha több oldalas) története. Igyekszem mindegyikhez írni egy rövid szinopszist, de így is elleszek velük egy darabig. :D Nyilván a kollekció bővülni fog idővel és frissítve lesz!

A kategóriákban lévő relikviák kronológia sorrendben vannak, de maguk a kategóriák nem feltétlen, hacsak nincs külön említve!!! A képeket megtekintheted nagyobb méretben ha rájuk kattintasz!

Megj.: Azóta frissítettem a katalógust és amelyek neve mellett egy *-ot látsz, azok a poszt megjelenése után érkeztek és emiatt nincsenek rajta a fenti képen! (Ami a 2022.07.31.-i állapotot tükrözi).
 
Frissítés (2024.02.29.): Hablaty születésnapja alkalmából készítettem egy frissített állapotot a gyűjteményről. Ezekben már benne vannak a "csillagosok" is. Viszont, a gyűjtögetés soha nem állhat meg így biztos, hogy hamarosan lesznek új gyönyörűségek amik viszont ezen nem lesznek rajta értelemszerűen. Ezeket a darabokat **-al fogom jelölni, amíg nem készül majd egy újabb. Íme a jelenlegi állapot:

(Kattints a képre a teljes méretért, majd nyisd meg egy új lapon, hogy be tudj zoomolni)


Akciófigurák

Kezdem is ott, ahol az egész elindult. 2-3 évnyi tabuzás után mikor már nem bírtam tovább, fizikai formájában is akartam látni Fogatlant. Ez azt is jelentette, hogyha bárki bejön a szobámba, akkor megláthatja és feltehetett volna pár olyan kérdést, amire akkor még nagyon nem voltam felkészülve és iszonyúan zavarba hozott volna. (Ez a téma megérdemelne egy külön posztot is… hmm… majd talán egyszer). Nehéz döntés volt, de fel kellett vállalnom őt. Sokat gondolkodtam melyikkel is kezdjem a „coming-out”-olásomat. Nem akartam rögtön egy hatalmassal kezdeni, mert túl feltűnő lett volna, így maradtam egy közepes méretű figuránál. Az egyikkel amúgy is szemeztem már egy ideje és tökéletes választásnak is bizonyult!


Toothless Action Dragon/Fogatlan Akció(?) Sárkány:


Elméletben az első, gyakorlatilag a második. Hogy értsétek is… Valóban vele akartam kezdeni, de a csomagban egy másik fajta érkezett. (Eggyel lejjebb kifejtem). Neki is nagyon, nagyon örültem és igen, idővel beszereztem volna őt is, mert rajta volt a listán, de azokkal a festésekkel túl feltűnő lett volna. Képtelen lettem volna visszaküldeni, mert amint megláttam rögtön hozzám nőtt! Így hát rendeltem még egyet, de mint kiderült már akkor aránylag ritka volt és emiatt küldték inkább az új kiadást. Mindenesetre, több heti várakozás után meg is érkezett és még aznap bemutattam a családomnak. Ha őket (sajnos) nem is nyűgözte le, engem annál inkább! A szárnyait 3 féle állásba lehet széttárni, de a fő képessége, hogy fel lehet tekerni a farkát mint egy órát, (de csak ésszel, mert lehet érezni, hogy egy idő után már (szó szerint) fáj neki és biztosan nem tesz jót a mechanikájának se) majd az egyik háttaraját megnyomva nagyon gyorsan elkezd pörögni (még érezni a szelet is, amit kelt)! Csak párszor próbáltam ki ezt a képességét, mivel számomra ők gyűjtői darabok, nem játékok!!!


Toothless Power Dragon/Fogatlan Erő(?) Sárkány (versenyzős csíkokkal):



















Íme az előbb említett akciófigura. Technikailag vele kellett volna kezdenem a listát, de nem akarom tovább bonyolítani. Amúgy ő is nagyon szuperül néz ki és ráadásul áttetszőek a szárnyai, ami egy nagyon egyedi hatást kelt! A Dawn of the Dragon Racers kisfilmen alapszik (amelyet a mai napig nem láttam és egy NAGYON különleges alkalomra tartogatom, mivel ez az utolsó darabkája egy azóta már letűnt korszaknak).


Toothless Action Dragon/Fogatlan Akció(?) Sárkány (tüzes szárnyakkal):


A tüzes szárny kiegészítőkön kívül, mindenben megegyezik az eredeti "Akció(?) Sárkány" Fogatlannal. Magyarázat a Missile Attack Night Furynál!


Mega Fogatlan:

Miután megvoltak az előzőek és már nagyjából hozzászoktattam a gondolathoz a családom, hogy mostantól egyre több hozzáhasonló szépség lesz a szobámban, végre beszerezhettem anélkül, hogy teljesen zakkantnak néznének. Mondanom se kell, a kedvenc akciófigurám! Hatalmas, iszonyúan jól néz ki, masszív és még sokáig sorolhatnám az érdemeit! Egy idő után nem bírtam ellenállni a késztetésnek és muszáj volt átölelnem… Annyira jó érzés volt, hogy egyre többször és többször csináltam, ami odáig fajult, hogy azóta MINDEN(!) este vele alszom! Ez megy már évek óta és sajnos már nem kicsit látszik rajta. Ő az egyetlen, akire egy idő után már nem tudtam gyűjtői darabként tekinteni. Nem egyszer kellett visszaragasztanom pár részét és sajnos eléggé látszódnak a nyomai. Nem apróságokról beszélek… Meg kell hagynom, iszonyúan robosztus és ámulatba ejtő, milyen erőhatásoknak tud ellenállni! :) Amikor már tényleg nagyon látszódtak az árulkodó nyomok, beszereztem egy vadonat újat, akit igyekszem megtartani eredeti állapotában és ő tényleg, mint gyűjtői darabként szolgál és nem mint alvótárs. (Róla is van a kép). Csak a fejét lehet forgatni, de ez így is van jól. A testtartása tökéletes és minden más is! Úgy jó ahogy van!


Missile Attack Night Fury/Plazma Lövő(?) Éjfúria:


Ahogy a nevében is benne van, bizony ő tud lőni! Jár hozzá 1 azaz egy darab lövedék, ami ha elveszik… nos akkor keresheted, mert nincs másik! Nagyon macerás volt beszereznem, mivel már akkortájt is ritkaság volt! Annyira, hogy amikor először megrendeltem ismét egy "Fogatlan Akció(?) Sárkányt" kaptam (a tüzes szárnyút, amelyik szintén nem volt még meg). Ugyanúgy nem volt szívem visszaküldeni, így tettem még egy kísérletet. Ez alkalommal tényleg ő jött volna, de sajnos valahol útközben nyomtalanul eltűnt. :'( Heteket vártam hátha felbukkan, de 1 hónap után feladtam. Írtam az árusnak és mivel ő se tudott mit csinálni, visszakaptam az árát. A mai napig gondolok rá vajon hol lehet, mi történhetett vele, de valszeg sose tudom meg…*sóhaj*. Mindenesetre nem adtam fel és találtam nagy nehezen még egyet, aki végül 1 hónap után meg is érkezett. Iszonyúan vigyázok rá, nagyon ritka és csak tényleg párszor próbáltam ki a lövő képességét. Ha nem is tűnik annyira kidolgozottnak, mint a fentebb említettek, olyanokat tud amiket a többi nem. Például ki lehet nyitni a száját! Erre nem sok figura képes, pedig elég fontos testrésze, hiszen arról kapta a nevét is… érdekes. A másik, hogy a szárnyát be lehet csukni, majd az oldalán lövő gombot megnyomva hirtelen kitárja őket. Nagyon, nagyon klassz! A képességei bőven kompenzálják a kidolgozottságának mértékét! Nagyon különleges darab… és RITKA!!!


Hatalmas Tüzet Lehelő Fogatlan:
(Végre egy akciófigura, amelynek a nevét normálisan le lehet fordítani magyarra...)





















 
Őt tavaly kaptam ajándékba a családomtól kikelésnapomra. Nem hittem volna, hogy tőlük egyszer kapok egy ilyen szépséget, de legalább tényleg alaposan megleptek! A nevéhez méltóan tényleg hatalmas (majdnem akkora, mint Mega Fogatlan)! Azonban, vele ellentétben több képességgel is rendelkezik. Például ki lehet tárni a szárnyait. Három különböző állása van és jó nagyok! Ő is tud lőni, tehát ugyanúgy kitudja nyitni a száját! Először bele kell helyezni kattanásig a lövedéket a szájába, majd a bal fülét megnyomva már ereszti is a plazma bombát! A lövése ugyan nem túl erős és szintén csak egy lövedéket kapunk hozzá, tehát érdemes vigyázni rá. Ami viszont viszi a pálmát az a tűz lehelése! Na ez valami elképesztően klassz! A nyergén van egy szelep, amit felnyitva vizet lehet csepegtetni egy kis tárolóba. Ezután kell 3 darab AAA-s elem a hasába, majd mehet is a tűz lehelés… pontosabban gőz!
Igen, a jobb nagy fülét megnyomva kis idő elteltével, valóban elkezd gőzt eregetni! Hogy még látványosabb legyen, van egy kék színű LED a szájában, ami tényleg tűz/plazma szerű hatást kelt (a legjobb vaksötétben). A hátában is van 2 kék LED, ami gondolom a háttarajainak kékes fényét próbálja meg imitálni amikor átvált alfa módba, de mivel sajnos épphogy csak vannak neki, (ejnye-bejnye) így az nem annyira jön át… és igen. Sajnos amilyen jó képességei vannak, sajnos a kidolgozottsága és részletgazdagsága hagy némi kívánnivalót maga után. (Mega Fogatlanhoz viszonyítva). Az arányai még rendben is lennének, de sajnos itt ott látszik a spórolás. Például a kis fülei csak kb. rá vannak festve a fejére, (grrr…) valamint amikor megnyomom a nagy füleit, akkor rápréseli egy hegyes műanyag darabra. Nekem fáj… De ezeket leszámítva, összességében nagyon klassz és menő akciófigura!



A Rejtett Világ Fogatlan akciófigura:

 

Ide inkább berakom magát a videót, ahol eléggé kielemeztem. Ha nem tudnál angolul, ne aggódj hamarosan lesz felirat is! Írtam egy rövid szinopszist róla egy poszt formájában, amit itt el is tudsz olvasni: Link (Új fülön jelenik meg).
 

Hablaty és Fogatlan akciófigura:



Ezt a Fogatlan figurát (Hablattyal együtt) egy újdonsült barátomtól kaptam (Ő is egy igazi megszállott, és mostantól, mint Toothless fogok hivatkozni rá)). Ezt a fajta dizájnt sehol se láttam korábban és ráadásul azt se tudtam, hogy a sárga farokszárnyas verzió egyáltalán tényleg egy létező dolog volt és hogy volt több széria is belőle (mindössze egy részben szerepelt az RTTE-ben a sárga színű farokszárny protézis.) Elég sok érdekes képességgel rendelkezik.
Ha a képen nem is annyira jön át, de a fő szárnyai áttetszőek, valamint háromféle magasságban lehet őket állítani. A karjai és lábai forgathatók, valamint ő is tud plazma bombát lőni. Ugyan úgy egy lövedék jár hozzá, szóval érdemes figyelni rá hova repül. A nyereg rajta már a második filmes verzió és szürke rajta nem pedig barna, ami elég érdekes mixet alkot (főleg a sárga farokszárnnyal). Mindazon által az arányai aránylag rendben vannak és nagyon aranyos az arckifejezése is!



Pólók

Na igen… Ha az akciófigurák beszerzése és hozzászoktatása a család többi tagjához egy merész és kemény menet volt, ez rátesz vagy 10 lapáttal… Mivel nagyon, nagyon mély tabu volt nálam sokáig a HTTYD mániám, ezért gondolhatjátok ehhez mennyi bátorság kellett! A figurák legalább csak a szobámban voltak és amikor kimentem az utcára, senki meg nem tudta volna mondani, hogy mekkora megszállott vagyok. Ez egy ideig rendben is volt, azonban egy gondolat egyre inkább zavart és pont ennek a fordítottja! Mi van, ha sétálok az utcán és velem szembe jön egy ugyanilyen megszállott mint én „civil” ruhában. Egyszerűen elsétálunk egymás mellett… Nem kellett túl sok idő, hogy rájöjjek mit is veszíthetek emiatt! Úgyhogy nyeltem egy nagyot és elhatároztam, hogy muszáj lesz a külvilág felé is mutatnom valamit. Vajon hány fan mellett sétálhattam el eddig, akivel lehet egy életen át tartó barátságot tudtam volna kötni? Már volt akkor is jó pár amelyikkel szemeztem, de nem volt elég bátorságom ezt nyíltan is megmutatni vadidegenek között. Ez egy nagyon komplex és mély konfliktus volt, de végül tényleg el kellett ismernem, hogy ez valóban nagyon szomorú lenne. Így hát szépen lassan, de elkezdtem ezekben járkálni. Mostanra, MINDIG valamilyen Fogatlanos pólóban mutatkozom, akár hivatalos helyre megyek, vagy barátokhoz. Nem mondom, vannak helyzetek amikor megint előjön a szorongás, mivel túl személyes nekem, de már egészen jól viselem (nos, aránylag). Vannak pólók amik annyira, hogy csak is otthoni használatra vettem őket! Nem azért, mert szégyellem, dehogy! Épp azért, mert túlságosan kirívó és feltűnő! Az se jó, ha valaki túltolja!!! Az annak a jele nálam, hogy nem is igazán jelent neki sokat, mert nem érzi a határt és inkább égeti a fandomot, mint élteti azt (bármelyik is legyen az)! De elég a szóból, beszéljenek a képek!


Game of Dragons/Sárkányok Harca:



Íme az első pólóm. 2017-ben vettem és pár évig csakis ebben jártam. Ez sajnos meg is látszódik rajta. Nagyon, nagyon el lett használva szegény. Szerettem volna újat rendelni, de addigra már sehol se lehetett kapni… A dizájnja amúgy nagyon kreatív, frappáns és ötletes! Egyszerűen IMÁDOM! Fogatlan elképesztően epikusan és királyul néz ki rajta! A Trónok Harca mind a 7(!) évadát is amúgy nagyon szeretem! Tökéletes kombó!!!


Ink Fury/Tinta Fúria:


Ez volt a következő. Sokkal merészebb, mivel ezen csakis ő van, mégpedig jó nagyban! Mivel a Game of Dragons-os póló annyira elhasználódott, muszáj volt átváltanom erre. Hihetetlen erőfeszítésekbe került, de mára az esetek 70-80%-ban ebben megyek mindenhova! Az arckifejezése és a harci póz amiben áll 100%-ban ő! Elképesztően király póló! Sajnos nem is olyan rég ezen is láthatóak lettek az agyonhasználás nyomai és szerencsére egy rövid ideig megint belehetett szerezni, így rendeltem is kettőt. Egyet mindennapi használatra, egyet pedig tartalékba, ha évek múlva az új is menne majd szét. Biztosra akartam menni, mert lehet, hogy soha többet nem lehet majd beszerezni és a dizájnja ennek is egyszerűen TÖKÉLETES!!! Annyira ő!!!!!!! (A fenti kép az újról van.)


Dragon Games/Sárkányok Viadala:


Egy újabb ötvözet, de szintén nagyon kreatív és ötletes! Ha valaki nem ismerné fel, az alapja a poszáta az Éhezők Viadalából. (Ha akarod kiguglizhatod). Fogatlan nagyon vagányul néz ki rajta azzal a jellegzetes lélekig hatoló, szúrós tekintetével! Abszolút méltóságteljesen és tekintélyt parancsolóan pózol rajta! Ha rezeg a léc és túlságosan sok lenne az Ink Fury-s póló egy közösségbe, inkább először ebbe megyek.


A Patrónusom egy Éjfúria:



Ez is egy mixelt dizájn, de zseniális! Ha valaki behatóbban ismeri a Harry Potter világát, akkor azt bizonyára tudja, hogy a patrónus valójában annak az élőlénynek a projekciója, amelyet a legközelebb érez magához és jelentése van! Nos ez egy gyönyörű metafora már önmagában és az, hogy van ebből egy Éjfúriás… mondanom se kell, egyszerűen tökély! Ha lenne patrónusom az 1000 millió százalék, hogy ő lenne! Tökéletesen leírja mennyire mélyen érzek iránta és ezt nem viccből mondom!!! Aránylag elég sokszor veszem fel, mert nagyon közel áll hozzám és imádom az üzenetét! Valamint Fogatlan valami elképesztően édesen néz ki rajta és ráadásul jó nagyban! <3


Fogatlan "blep":

Egy idő után amikor már megvoltak azok a pólók amikben egyáltalán ki mertem menni az utcára, volt pár ami ugyancsak nagyon tetszett, de már túl nagy falatnak tartottam. Na ez pontosan ilyen! Csakis itthoni használatra vettem és nagyon különleges alkalmakkor szoktam felvenni! Évente csak párszor! Nagyon vigyázok rá és igen… ebben kimenni utcára… Yikes! Nagyon hamar iszonyú zavarba lennék, mivel ez már tényleg átmegy azon az egészséges határon és vissza kell fognom magam, mielőtt totál zakkantnak néznének. Attól függetlenül persze oda vagyok érte és mindig a szobámba egy nagyon jól látható helyre rakom. Imádom az arckifejezését, de igen... ez már túl sok lenne kintre és ráadásul sokan azt hinnék, hogy csak azért imádom, mert cuki, ami persze nem igaz!!! Érezni kell a különbséget és tudni, hogy hol a határ! Ettől leszel igazi vérbeli rajongó!


The Black Dragon/A Fekete Sárkány:


Nagyon kreatív ötvözet ez is. Az eredeti kép a Fekete Macska posztere, ami az első modern szórakozóhely/kabaré volt Franciaországban. Egyik barátomnak volt meg (TCIaS). Mondanom se kell iszonyúan megtetszett és abszolút meggyőzött, hogy ennek is van helye a gyűjteményemben! Ebben is aránylag gyakran járkálok, mivel nagyon szép és még nem lépi át a határt! A szöveg franciául van rajta, de nem nehéz lefordítani. A jobb oldalon az olvasható, hogy „A Fekete Sárkány Turnéja” majd alul, „Az Éjfúria”.


Támadó osztály logó:


Ugyancsak eredetileg otthoni használatra terveztem, (már a szürke alapszíne miatt is) de ezzel ma már kimennék utcára is! Még sajnos nem avattam fel, de ami késik nem múlik! Külön tetszik a viking rúna írás felette!


Dragon Moon/Sárkány Hold:


Ezt az egyik MondoCon-on láttam valakin pár éve. A pulzusom rögtön az egekbe szökött, úgyhogy tudtam ezt bizony nekem is be kell szereznem! Mikor hazaértem az első dolgom az volt, hogy utána nézzek. Meg is találtam és rendeltem is megfele! Nagyon szép, hangulatos dizájn és van egy trükk a tarsolyában! Teljes sötétségben elkezd foszforeszkálni! Ha ez se lenne elég, ha hiszitek ha nem, van egy még nagyobb trükkje! Mégpedig, hogy nem csak Fogatlan van rajta, hanem a Fényfúria is! Bizony! De ő teljesen láthatatlan alapból! Na ezt aztán nevezem! Nagyon érdekes és kreatív!

Itt egy illusztráció. Sajnos nem tudtam jó
 képet készíteni arról, hogyan néz ki a valóságban...


Fogatlan tekintete:


Ezt is otthoni viselésre szereztem be. Egyszerűen nem tudtam kihagyni! Imádom ezt a képet az arcáról hát még, hogy most már póló formájában is megvan! Talán egyszer kétszer vettem fel eddig, de attól függetlenül nagyon király! (Igen, ez a darab is átlépni azt a bizonyos határt!)


Mini zseb Fogatlan:

Ezt szintén TCIaS barátom mutatta és szerzett nekem is egyet kb. egy éve. Volt vagy 6 féle változat és bizony nem kevés fejtörést okozott, hogy melyik is lenne a hozzám legközelebb álló! Nagy nehezen végül ez a verzió győzött. Ebben is szívesen mutatkozom, de nem az utcán, mert ahhoz túl kicsi a kép rajta, de irodában vagy kis helységben egyszerűen pazar! Nagyon édes és a rajz stílusa is nagyon bejön!


Hablaty és Fogatlan:*


Nemrég futottam össze ezzel a dizájnnal. Rögtön megtetszett és szerencsére találtam is egy helyet ahol elérhető is volt. Kifejezetten tetszik a mélysége! A háttérben az első film ikonikus jelenete látható amikor kialakul a kötelék kettőjük között. Az előtérben viszont a 4 évvel későbbi önmaguk látható a 2. filmből. Zseniális! Egyetlen szépséghibája, hogy a nyomtatás nem lett épp tökéletes és közelről sajnos látszik, hogy homályos és kissé fakó, de messziről nem nagyon lehet észrevenni.


Halloween Fogatlan:*



Ugyanakkor találtam rá mint a fentivel. Mivel közeledett Hallow... akarom mondani Dreadfall, muszáj volt beszereznem! Elképesztően édes rajta Fogatlan és a rajz stílus is kiváló! Együtt rendeltem az előzővel és ez érdekes módon tűéles lett és kifogástalan! Minden elkövetkező Dreadfallkor ebben fogok járkálni mindenhova az tuti!


Synthwave Fogatlan:*





Ezt a fajta pólódizájnt már évek óta szerettem volna beszerezni, de sehol se lehetett kapni, mostanáig. Egy oldalon találtam és amint megláttam már fel is került a listára. Amint lehetőségem volt már rendeltem is meg. A nyomtatás elég jól sikerült és a minta is egész nagy rajta! Nagyon tetszik a syntwave rajz stílusa és Fogatlan arckifejezése, valamint az óriási Night Fury írás rajta! Elég gyakran szoktam mostanában ebben is járkálni.


Naplementés Fogatlan:**



Ezzel a mintával több éve találkoztam, de végre rátaláltam egy helyre ahol ténylegesen kapható is volt! Nagyon tetszik Fogatlan összetéveszthetetlen sziluettje a naplementében! Habár ezen annyira nem egyértelmű és egy laikus azt hihetné elsőre, hogy csak egy átlagos sárkány, ő bizony minden csak nem átlagos!


Éjjeli repülés:**


























Stílusában hasonlít az előzőhöz, a sziluettes megközelítés miatt, de itt sokkal több utalás van, hogy bizony az ott egy Éjfúria körvonala! Ráadásul a részletei is jobban kivehetőek. Annyira, hogy ha jobban megnézed látható Hablaty is ahogy repked vele a holdfényben! Nekem mindig a sorozatból a 2. évad első része jut eszembe, amikor titokban repülnek Pléhpofa háta mögött. Szerintem az ihlet is onnan jöhetett!


Megállíthatatlan Fogatlan:**



Na igen... Gondolom mondanom sem kell... Fogatlan jó nagyban, egy igen csak hatásos szöveggel felette! Ő valóban megállíthatatlan! Nagyon tetszik ráadásul az arckifejezése, valamint a Synthwave szerű minta a háttérben! Letisztult, hatásos és nagyon méltó drága Fogatlanhoz! Nem is véletlenül lett az egyik top favorit pólóim egyike!



Szobrok

Elérkeztünk a nagyágyúkhoz! Ha nem voltak meggyőzőek az eddigiek, nos akkor kapaszkodj a sisakodba! Itt mutatkozik meg igazán a megszállottságom a HTTYD iránt! Nagyon sokat nem fűznék hozzájuk, mivel már így is rengeteget írtam és beszéltem róluk. Jelenleg kettő van meg, de szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy lesz még több is a jövőben! Hogy konkrétan melyek, nos… az legyen egyelőre meglepetés, de igen, nagyon szépen fog bővülni ez a lista is hamarosan! ;) Amit még hozzáfűznék, hogy eddig is nagyon sok mindent be kellett áldoznom értük, mivel rettenetesen drágák! Mivel Amerikából jöttek, a szállítási költség, a vám és az ÁFA összesen legalább annyiba kerültek, mint a szobrok maguk! Konkrét összegeket nem mondanék, mivel a megszállottságom a HTTYD iránt NEM(!) a pénzről szól, ezért ezt a részét nem is akarom tovább firtatni, de szerintem hamar ki tudnád deríteni ezekből az infókból, hogy mennyi is volt az annyi!


Sideshow Fogatlan szobor:


Íme a kibontó és egyben elemző videóm is róla. Angol nyelvű, de mint mindegyikhez, ehhez is lesz hamarosan magyar felirat!

Sajnos, amikor megérkezett, volt pár sérülés rajta, amin eléggé kiborultam! Írtam is egy dörgedelmes posztot erről, amit itt el olvashatsz: Link (Új ablakban jelenik meg)


Sideshow A Rejtett Világ Fogatlan szobor:

 
Aránylag új szerzemény, alig 1 hónapja érkezett meg hozzám. Szintén a videóban látható a kibontása és véleményezése! Felirat hamarosan! 


Sideshow A Rejtett Világ Fényfúria szobor:*

 

Egy hónappal Fogatlan érkezése után, a Fényfúria is tiszteletét tette nálam. Róla is készítettem egy kibontó és elemző videót! Felirat hamarosan!


Sideshow A Rejtett Világ Dart, Pouncer és Ruffrunner szobor:*

  

Másfél hónappal később (a Fényfúria után) a kicsik is megérkeztek. Velük teljes lett a 3 darabos szett! Róluk is készítettem egy kibontó és véleményezős videót. Felirat hamarosan!


Taka Corp. Studio Fogatlan szobor:*


Őt még 2022-ben lehetett beszerezni a Sideshowtól. Nem volt sokáig elérhető, így ahogy megjelent, már rendeltem is meg. Az első darabom volt a Taka Corp. Studio-tól. Szintén készítettem egy elemző videót, így ha érdekel a kibontása és véleményezése, akkor nyomj rá a lejátszás gombra. ;)
(Videó hamarosan!)


Taka Corp. Studio Fogatlan és Hablaty szobor:*

 

Na igen... Egy igazi egzotikum! Nem mintha az előzőek nem lennének azok, de már a puszta mérete tekintélyt parancsoló. A kidolgozottsága egyszerűen elképesztő, de nem is akarnám szavakkal kifejezni, mivel nincs sok értékük ahhoz képest amit valójában képvisel. Beszéljenek inkább a képek, pontosabban a videó! Felirat hamarosan!


Beast Kingdom Fogatlan szobor:*


A német megszállott barátom mutatta még 2023 nyarán, hogy egy újabb szobor fog megjelenni hamarosan. Azonban kiderült, hogy a „hamarosan” az egy bő 9 hónapot jelent... Így hát nem volt mit tenni, mint várni. Az eredeti oldalon úgy volt, hogy februártól lehet majd előrendelni, de már novemberben elfogyott az összes! Akkor eléggé megijedtem, de szerencsére talált egy német boltot ahol még elő lehetett rendelni. Több se kellett, azonnal így is tettem, majd vártam és vártam. Február végén végül megjött mindenféle előrejelzés nélkül. A többit megtudjátok, ha megnézitek a videót! ;)
(Videó hamarosan!)



Képek/poszterek

Itt is vannak igazi egzotikumok! Ha több szabad falfelületem lesz, mindenképp beszerzek még párat, de a jelenlegiekkel is nagyon meg vagyok elégedve!


HTTYD 2 poszter (bekeretezve):


Szintén TCIaS barátom mutatta (ahogy a lentebb lévőt is). Amikor megláttam, szerelem volt első látásra és szerencsére épp sikerült is beszereznem őket! Sima poszter formájában érkeztek, de igazi gyalázat lett volna csak úgy simán felcelluxozni a falra!!! Ennél sokkal többet érdemeltek, úgyhogy vettem hozzájuk keretet is, ahogy azt kell! Maga a kép amúgy nagyon érdekes és ebben a változatában még akkor nem is láttam!


Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői poszter (bekeretezve):

 
Na igen! Erről van szó! Fogatlan arckifejezése és testtartása egyszerűen elképesztő és az egyik kedvenc képem is róla! Tökéletesen összegzi a lényét! Ráadásul jó nagy méretben és részletességben! Elképesztően jól néz ki és le nem veszem a falról még ha a fene fenét eszik se! Igazi gyöngyszem és nagyon tetszik, hogy a sorozatról is vannak poszterek!


Sideshow Fogatlan és Hibbant Sárkányai képnyomat:


Szintén egy limitált kiadás a Sideshowtól. Róla is készítettem egy kibontó és elemző videót, úgyhogy itt nem nagyon taglalnám az érdemeit, mivel ott már megtettem. :)


Sideshow Voltak Sárkányok képnyomat:*


Szintén Sideshow-os szerzemény. Már egy ideje megvolt, de nem vettem ki a hengerből, mivel nem volt még keret hozzá. Azért vettem meg csak a képnyomatot, mert már akkor terveztem megszerezni a volt rajongótól a fent említett képnyomatát, (neki is volt egy) hogy aztán abba tegyem majd bele.
(Lásd lejjebb.) Mikor sikerült beszereznem a képnyomatát ki is cseréltem erre, csakhogy sajnos nincs a szobámba jelenleg hely, ahova fel tudnám helyezni... De ami késik, nem múlik és a közeljövőben meg is lesz végre oldva ez az akadály is! Nagyon tetszik a rajstílusa és ahogy Fogatlan szinte kirepül a képből! Mindössze 400 darab készült belőle, így eléggé ritkaságnak számít és nem is lehetett sokáig kapni, mivel hamar el is kapkodták!
Amúgy enyém a 64.! :)



Fogatlan arc festmény:


Ezt a mostani kikelésnapomra kaptam egy jóbarátomtól (Imperator). Nagyon(!) meglepett vele, mert titkon sejtettem, hogy valamilyen Fogatlanos dolgot kapok tőle, de hogy egy hatalmas képet, ráadásul rendes vászonból… Azta! Na erre aztán nem számítottam! Egyszerűen, imádom ezt a képet az arcáról! Most már nem csak pólóban van meg, hanem rendesen egy nagy fali kép formájában is! Ráadásul sose láttam még ezt a verziót sehol, szóval tényleg abszolút hiánypótló! 


HTTYD film plakát:**


Mivel már szép számmal voltak HTTYD-s ereklyék a szobám szinte minden pontján, a két poszteren kívül a fal még nem volt teljesen kihasználva. Amikor először látogattam el Toothlesshez, feltűnt, hogy neki bizony vannak elég nagy méretűek is a szobájában. A film plakátokat idővel úgy is beszereztem volna, de itt éreztem igazán, hogy most már tényleg meg kell lépnem ezt is! Szétnéztem és valóban lehetett lényegesen nagyobb méretbe beszerezni mint az eddigi 40x50 cm-es! Volt 90x110 cm-es méretbe is! Úgyhogy az első film 14. évfordulóján be is szereztem az első és a második film rendes mozis plakátjait! Az első filmes sajnos csak replika, mivel nem nagyon volt elérhető akkor, a ritkasága miatt. A minősége amúgy megtévesztően közel van egy valódihoz viszonyítva! Az egyetlen gyanús apróság talán, hogy a betűk egy ici-picit homályosabbak egy eredetihez viszonyítva, de ennyi is a különbség! Elképesztően néz ki, főleg így jó nagyban!


HTTYD 2 film plakát:**



A második filmes plakát egyenes Los Angelesből érkezett és igen, ez az eredeti 2014-es nyomat! 10 évig várt magányosan valahol a raktár mélyén egy hű rajongóra, hogy végre a falát díszítse! Persze megadtam a módját és mindegyik plakát, egy kvarcüvegből készült fémkeretet is kapott! A második filmes posztert pont ide is terveztem, mert így az óriási Hablaty és Fogatlan szobor felett lehetett, ami nyilván a 2. filmből lévő egyik jelenetet eleveníti meg! (Szó szerint)! A minősége egyszerűen elképesztő(!) és még ekkora méretben sincs egy homályos folt se! Minden egyes "pixel" rajta tűéles és persze minden apró részlet is! Egyszerűen tökéletes!


HTTYD: THW film plakát:**


A harmadik filmet a kikelésnapomon rendeltem meg ugyan attól az eladótól , ahonnan a HTTYD 2-eset is rendeltem. Szintén eredeti nyomat, egyenesen Amerikából! Bár nem ez a leggyakoribb kép a 3. film poszterei közül, de azért esett a választásom erre, mert a 3. film "plakátja" pontosabban amelyiket a legtöbbször lehetett látni, már megvolt a karton papíros kiadásban. (Lásd majd a Comic-Conos szerzeményeknél). Ráadásul ezen volt a legnagyobb méretben Fogatlan. :P A kép amúgy egyben egy remek szimbólummal is rendelkezik, még pedig amikor a múlt találkozik a jelennel! Gyönyörűséges!


Bögrék



Mivel a bögre is elég gyakori a fanok között, csináltam neki egy külön kategóriát. Egyelőre csak három van, de tervezek később még beszerezni párat, mert nagyon hangulatos ezekből iszogatni a reggeli kávét vagy miegymást! Szintén Imperatortól kaptam őket a képpel együtt. Mindegyik kép a 2. filmről van és több fajta elmondása szerint nem is volt. A kép minősége rajtuk remek, és a bögre is masszív!


Fogatlan arckép (AI generált):**


Ezt a bögrét Toothless barátomtól kaptam kikelésnapomra. A képet magát Ő találta, de a részletgazdagsága elmondása szerint még nem volt túl meggyőző, így felskálázta az alap AI-s képet nos... egy AI-val. Az igazán lenyűgöző benne, hogy hiába generált kép, nagyon hűen visszaadja Fogatlan nagyon is organikus lényét! A szemei tele vannak élettel, gyönyörűségesek(!) és élethűek! Habár vannak benne pontatlanságok az AI-s képgenerálás miatt, az összképen nem változtat. A fények elképesztőek, a részletek lenyűgözőek és ez az arckifejezés is nagyon jellemző Fogatlanra! Mivel tudta, hogy mennyire bejön nekem ez a kép, volt olyan kedves és megcsináltatta nekem bögrének! Mondanom se kell, hogy ez lett a standard bögrém és azóta minden nap ebből iszom az életelixírt (koffein). Köszönöm még egyszer Toothless! Egyszerűen imádom!!! <3  


HTTYD 2 korsó:**
























Ez az igazi ereklye már régóta rajta volt a listámon. Hosszú évek óta... Mivel június 13-án volt a 2. film 10 éves évfordulója, ezért tökéletes alkalom volt arra, hogy beszerezzem. (A HTTYD 2 művészetével együtt). Szerencsére találtam is egyet belőle, de így is nagy mázlim volt, mert már elég ritka számba megy. A korsó egyik oldalán Hibbant címerét lehet látni, a másikon pedig drága gyönyörűséges Fogatlan mászik fel rá, mert kíváncsi, vajon milyen fajta elixírt öntöttek bele. Ő amúgy egyben a bögre fogantyúja is, így ivás közben őt is lehet simogatni. :)
3 dl italt lehet bele tölteni, de én szerintem csak nagyon nagyon kivételes esetekben fogom erre használni, mivel ritka és próbálom megőrizni a jelenlegi állapotát amennyire csak lehet.



Filmek

Umm… na igen. Ez itt az egyik „szégyenfoltom”, mivel csak az egyik van meg… De van rá magyarázatom! Ezekkel úgy voltam, hogy csakis évfordulókon szerezhetem be (mint egy fajta kihívás) és ha random meglátom valahol. Egy elég fájdalmas sztorim is van az egyikkel kapcsolatban… *sóhaj*. Ez még akkor volt, amikor nagyon ódzkodtam felvállalni a mániámat, ráadásul pont évforduló volt és az egyik Tescoban megláttam az első filmet DVD-n!

Mondom magamban, na ezt ki nem hagyom! Tökéletes időzítés! Épp egy fedősztorin agyaltam, hogyan tudnám kimagyarázni a családomnak, de pont akkor hívtak vissza magukhoz. Csak pár percre mentem el onnan, de mire visszaértem a hűlt helye volt… Azt az érzést nem kívánom senkinek!!! És csak azt vitték el, semelyik mást!!! Hetekig depressziós voltam emiatt!!! Ha tökösebb lettem volna, itt díszelegne a szobámban, de ehelyett valószínűleg egy normie-nál, vagy még rosszabb, egy imposztornál van most… 5 éve történt, de a mai napig fáj! Oly közel, mégis távol! 


Így neveld a sárkányodat 2:



Ismét ugyanabban a Tescoban láttam meg és szintén évforduló volt. Emlékeztem hogyan jártam az első filmmel és tanultam is a hibámból! Ugyancsak egy darab volt csak belőle, de itt már trükkösebb voltam! Engem nem érdekelt, így vagy úgy, de hazaviszem! Úgyhogy fogtam és szépen elrejtettem egy random film DVD-je mögé jó mélyre, majd délután visszamentem. A taktika működött, de ami ez után történt… Na az egyik legcikibb sztorim volt, ami amúgy megérdemelne egy külön posztot is, annyira kínos volt! A lényeg, hogy végül nagy nehezen sikerült hazavinnem és legalább kihúzhattam a listáról. Értelemszerűen a többi is rajta van a listán, de ezeket nem tudom csak úgy random beszerezni, mivel ezek maguk a filmek könyörgöm! Nagyon máshogy állok hozzájuk! De, ami késik nem múlik és addig nem nyugszom, amíg mindegyik meg nem lesz rendesen Blu Ray-en és ez az egész sorozatra is vonatkozik!


Így neveld a sárkányodat 3 A Titkos Világ 4K UHD HDR Blu-Ray 3D:*


Mivel nemrég volt a harmadik film 5.(!) évfordulója, egy tökéletes alkalom is volt, hogy végre a gyűjteményem része legyen. Pont az évforduló napján rendeltem meg és másnapra meg is jött! Ráadásul a lehető legjobb minőségben sikerült is beszereznem egy példányt belőle! Nincs Blue-Ray lejátszóm, így max a dobozában és a lemezekben gyönyörködhetek, de legalább kihúzhatom ezt a tételt is a „szégyenlistámról”... végre!


Így neveld a sárkányodat Blu-Ray 3D:**



A bekezdésben lévő kijelentésem miszerint, a filmek közül csak egy van meg, végre már csak a múlté! Igen... Nagyon régi szégyenfoltom volt, de örömmel jelentem végre sikerült lemosnom! Az első film 14. évfordulója alkalmából mindenképp be akartam szerezni, mert ez már nem volt állapot! De ha már eljött az idő, adjuk is meg a módját! A lehető legjobb minőségben akartam megszerezni, azonban volt egy bökkenő, sehol se lehetett már kapni! Vagyis már csak egy helyen, de amint megrendeltem, rá 3 percel jött a telefon, hogy mégsincs raktáron csak egy cseh verziójú... Némi ragelés után lehiggadtam és újra szétnéztem a neten, de innentől már bármilyen eszköz engedélyezve volt! A Jófogáson szerencsémre találtam 1 azaz egy darabot! Blu-Ray-es, ráadásul 3D-ben! Tökéletes! Szóval végre 7 év után meg tudtam szerezni fizikai formájában is ezt a csodálatos mesterművet! <3


Így neveld a sárkányodat 2 Deluxe változat:**




Na ezt aztán nevezem! A Jófogásos hirdetésben ez a kiadás is mellékelve volt az első filmmel egyetemben! Nem csak, hogy végre Blu-Ray ráadásul 3D-ben, de még hozzá adják a Dawn of the Dragon Racers kisfilmet is! (Amit még szintén a mai napig nem láttam! Persze megfogom nézni, de valami nagyon jeles napon!) Azt hiszem ha a második filmről van szó, ennél jobban nem nagyon lehet kimaxolni! 3 lemez is van a tokban! Egy a 3D verziónak, egy a 2D-nek és egy a sima DVD-nek! Egy szavam sincs! Az elülső borítója is teljesen új!


Így neveld a sárkányodat Blu-Ray (cseh borító):**



Ez is a Jófogásos pakkban volt! Igen 3 film egyszerre! w00t! Ha minden igaz, ez az a bizonyos cseh verzió, amiről az eladó beszélt amikor még csak az első filmet akartam volna beszerezni. Hmm... legalább most már az is megvan! Ez persze csak 2D-s, de legalább Blu-ray! A borítótója is elég egyedi! Nagyon tetszik Fogatlan arckifejezése rajta! Annyira tipikusan Ő! <3



Könyvek/képregények

Igen, szerencsére van ezekből is pár. Nagyon jó őket olvasgatni és rengeteg érdekes háttérinformáció van bennük! Igazi csemegék egy hardcore rajongónak!


The Serpent’s Heir képregény:


Az első felvonás. Sokat nem mondanék róla, már csak a spoilerek miatt is! A rajzok nagyszerűek és a történet is nagyon érdekes, ráadásul kánon! Szóval, ha szeretnéd tudni mi történt közvetlenül a 2. film után, nos nem kell tovább keresgélned!


Dragonvine képregény:


Pár évvel később jött ki, mint a Serpent’s Heir folytatása, de ezt még nem olvastam, mert ugyancsak egy nagyon jelentős eseményre tartogatom! Több ehhez hasonló képregényt nem adott ki a Dark Horse, így be kell érnem ezzel a kettővel… nem véletlenül tartogatom! Érdekesség, hogy a nevét a Berk’s Grapevine fanoldalról kapta! (Ezt meg is erősítették az írók!) Ez volt akkor a legnagyobb HTTYD-s közösségi weboldal még a második film idején. Itt szereztem a lexikális tudásom nagy részét és töméntelen mennyiségű időt töltöttem itt a mézeshetekben! Azok voltak a szép idők! A fandom is még értékeket képviselt, rengeteg hű rajongóval találkoztam, akik mellett nagyon elszégyelltem magam. Sajnos a 3. film után teljesen kihalt és elhagyatott lett… Nagy kár érte! A fóruma is megért egy misét! Nagyon hiányzik, de legalább meg tudtam ismeri pár igazán elhivatott rajongót, mint például IcelandicEel, Hictooth, Usertoothless, Tarch, PeeVee, Gh3ttoK!ng, NightFury2001 és még sorolhatnám… Nagyon hiányzik a régi fandom és elkeserítő mivé fajult napjainkra…*sóhaj*. (Kivéve az r/places eseményt április elsején, az újra visszahozta bennem a reményt és úgy éreztem magam a fandomban mint a régi szép időkben, még ha csak pár napig is tartott!)


Így neveld a sárkányodat: A Rejtett Világ művészete:


A 3. film megjelenése után nem sokkal lehetett beszerezni. Rögtön le is csaptam rá! Elég vaskos olvasmány, tele szebbnél-szebb képekkel és rengeteg érdekes és izgalmas információkkal az utolsó filmről!


Így neveld a sárkányodat: Így harcolj egy sárkány dühével:


Ez bizony az utolsó könyv! Egyik barátomtól kaptam (HerrStephan) kikelésnapomra. Nagyon nagy becsben tartom! A listán természetesen rajta van a többi könyv beszerzése is, de szintén egy nagyon jeles napon akarom beszerezni a többit!


Életre kelt sárkányok:


Erre is emlékszem. Ugyanabban a Tescoban pillantottam meg, a könyv részlegben. Az első film 8. évfordulója volt, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy beszerezzem-e! A könyv maga elég érdekes és bizony a Race to the Edge későbbi évadjaiban lévő dolgokról is vannak benne infók, nem csak az első kettőről! Nagyon menő! Bónuszként jár hozzá egy app is, amivel Augmented Reality/Kiterjesztett Valósággal be lehet berakni pár sárkányt a környezetbe és valamilyen szinten irányítani őket. A valamilyen szinten itt azt takarja, hogy kb. sajnos szinte sehogy (igen, kipróbáltam). Mindenesetre, nagyon szépen kivitelezett könyvecske, nagyon szép képekkel, illusztrációkkal és érdekességekkel! A borítója is nagyon király! :D

 
Így neveld a sárkányodat 2 művészete:** 


Ez a csodálatos vaskos könyv a 2. film művészi világát mutatja be. Hogyan alakultak ki a lépésről lépésre a végleges szereplők, sárkányok és helyszínek dizájnjai. Rendkívül érdekes olvasmány! Az írók is leírják személyes tapasztalataikat benne. Jó sok gyönyörűséges képet is tartalmaz, storyboardokkal, illusztrációkkal és sok egyéb nyalánksággal! Minden igazi rajongónak kötelező! A 2. film 10. évfordulója alkalmából szereztem be (ahogy a HTTYD 2-es korsót is). Szintén tökéletesen méltó volt az időpont, hogy végre beszerezzem! :)



Plüssök

Ezekből is van pár! Alap esetben a párnám mellett tartom őket felsorakoztatva, mint egyfajta sereg. A pontosságukat inkább nem firtatom, mert ez a műfaj nem kifejezetten erről szól, de itt is lesznek később meglepetések! Sajnos külön nevük nincs, így nagyon kreatívan időrendben fogom bemutatni őket számozva.


Fogatlan plüsi 1:


Pár éve Imperator barátommal voltam egy játékboltban (egy ajándékot nézett valakinek) és egyszer csak megláttam őt az egyik felső polcon utolsó darabként és pont rám nézett… Több se kellett! Egyszerűen nem tudtam ott hagyni! Vittem is haza és végre megvolt az első plüssöm!


Fogatlan plüsi 2:


Egy Facebook hirdetésben láttam meg. Már lecsengőben volt a 3. film és gondoltam már nem sokáig lehet majd kapni. Ő már jóval részletesebb és realisztikusabb!


Fogatlan plüsi 3:


A szituáció hasonló volt mint az elsőnél. Imperator barátom ismét ajándékot nézett valakinek és egyszer csak küldött egy képet róla Messengeren. Ráadásul ő is utolsó darab volt! Mondtam neki, hogy ha már ott van szerezze meg nekem, mert még nincs meg és nem akarok lemaradni róla! Pár perccel később szomorúan közölte a hírt, hogy nemrég vitték el… Megint azt a gyomorszorító érzést éreztem, mint az első filmes fiaskónál… Mondtam neki ha meglátja ki vitte el, valahogy értesse meg vele valahogy, hogy nekem ő mit jelent, de nem kaptam választ. Pár órával később összefutottunk egy rövid beszélgetésre a parkolóban, (ahogy általában szokott lenni) majd amikor épp indult volna, egyszer csak mondja, hogy "nem érzem úgy mintha figyelnének?" Körülnézek és megláttam őt a kocsija hátsó ülésén!!! Inkább nem írnám le a reakciómat, mert nem nagyon tűrne nyomdafestéket, (persze nem szidtam le, óh nem! Épp ellenkezőleg!) de azt a megkönnyebbülést amit utána éreztem!!! Persze utólag jót nevettünk a szivatáson, de amikor elküldte a képet a hűlt helyéről… na az minden volt, csak nem mulatságos!!! Szerencsére minden jóra fordult és a mai napig ott díszeleg a párnám mellett a kis drága! :)


Fogatlan plüsi 4:


Egyik filmes barátom (aki rendező is mellesleg) lepett meg vele egyik nap, amikor a telephelyén voltam. Még korábban említette, hogy van valamilye a számomra, de amikor eredetileg oda akarta volna adni, sehol se találta. Az egész raktárát felforgatta és vagy 1 órán át kerestük és szintén az előző esethez hasonlóan mondta, hogy lehet valaki hazavitte. Pár héttel később viszont megtalálta és megajándékozott vele. Először féltem, hogy ez ugyanaz a plüsi mint a 2., de nem! A dizájnja nagyon hasonló, de jóval méretesebb szépség!


Fogatlan plüsi 5:

Hasonló helyzet ismét… Az egyik MondoCon-on láttam meg ezt a fajta nagy plüsit évekkel ezelőtt és a szívem majdnem kiugrott a helyéről! A filmes barátom is kint volt, de nem mint bámészkodó, hanem mint standos. Benéztem hozzá is és valahogy feljött témának a HTTYD és a nagy plüsi. Mondta, hogy szívesen megszerezné nekem! Hosszú várakozás vette kezdetét, majd amikor kb. egy óra múlva visszajött mondta, hogy már elvitték… Gondolom sejthetitek… Na ez az egyik legrohadtabb félelmem! Pár évvel később Imperator ismét bevásárolni ment az egyik budapesti játékboltba és küldött egy képet a nagy plüsiről. Kihagyhatatlan alkalom volt és megkértem rá, hogy mindenképp csapjon le rá, mert nagyon régóta meg akartam őt is szerezni! Természetesen be is váltotta az ígéretét és annyira jó, hogy ő is itt lehet a katalógusban! Köszi még egyszer!!! Sokszor alszom vele is és egyszerűen nem bírok betelni vele azóta sem! Imádom ölelgetni (akár hosszú órákon keresztül is)!!!


Fogatlan plüsi 6:*


Őt Snoggletogra kaptam egyik barátomtól, Articától. Nagyon(!) meglepett vele, mert tényleg nem számítottam rá! Elsőre azt hittem, hogy kaptam még egyet a 2. plüsiből, (mondjuk belőle SOSEM elég!) de jobban megnézve őt, rájöttem, hogy egy vadonat új változattal találtam magam szemben! Igen, ha nem is annyira látszik, a képen, de valóban különbözi a többitől. Főleg a pikkely mintáin (sokkal kidolgozottabbak). Nagyon édes és természetesen ott a helye a többi között! Köszönöm mégegyszer Artica, igyekezni fogok meghálálni!


Fogatlan plüsi 7:*
 
                                
 
Őt az egyik Majálison találtam. Évente a közelbe szokott lenni egy nagy vásár és mindenféle csecse-becsét lehet olyankor kapni. Van általában 1-2 játékos pult is, amiket külön figyelni szoktam nem-e találok HTTYD-s darabokat. Sajnos eddig plüsiken kívül semmi se volt, de belőlük viszont vannak néha egész egzotikusak is, amiket máshol nem láttam. Például itt van Ő is. Eléggé egyedi a kialakítása, de mivel Fogatlan ezért értelemszerűen nem tudtam ott hagyni. Ráadásul volt belőle 2 darab is, így mindketten jöttek is! :) Egy őszi fesztiválon (amit szintén ugyan ott tartanak) találtam belőle még 3 darabot, így ők is jöttek velem. Ebből a plüsimből így van 5 darab, de persze mindegyiket egyformán szeretem! <3


Build A Bear Fogatlan:*



Ő már nagyon-nagyon rég rajta volt a listámon és persze bármikor beszerezhettem volna, de úgy vagyok a gyűjtögetéssel, hogy jobb szeretem ha valami egyedi sztori is társul hozzájuk, így még jobban tudok hozzájuk kötődni. Az Ő története például azért egyedi, mert egy baráti Discord szerveren egyszer berakott egy képet róla egy amerikai ismerősöm. Elég nagyot is néztem, hogy mit keres nála, mert tudtam, hogy ő nem is HTTYD-s. Persze nem érintett túl jól, de mit tudtam tenni. Nem igazán kedvelem (és most nagyon finoman fogalmaztam) ha imposztoroknál vannak ezek a becses darabok (Grrrr...). Aztán kiderült az oka... Az anyja vette, de azzal a céllal, hogy E-Bayen tovább adjon rajta némileg kicsivel nagyobb összegért... (Erre inkább jobb ha nem is mondok semmit...) DE! Az öröm az ürömben, hogy ez így viszont egy remek lehetőség is volt, hogy nekem viszont meglegyen, ahol valóban kap majd szeretetet és törődést! Így hát rögtön írtam is neki, hogy engem viszont nagyon is érdekelne! Némi egyeztetés után meg is állapodtunk és 3 hét után az USÁ-ból meg is érkezett hozzám! Mint kiderült hivatalosan csak onnan is lehet beszerezni! Elég nagy és nagyon puha! Egyszerűen imádnivaló! <3


Fogatlan plüsi 8:**



Toothlessel gyakran nézünk szét játékboltokban, azzal a reménnyel hátha találunk még HTTYD-s témájú gyűjthető darabokat. Számos sikertelen próbálkozás után viszont, ráleltünk néhány plüsire. Én rögtön vittem is egyet belőlük és Toothless is. Jobban megnézve kiderült, ez a fajta plüsi még nekem se volt még meg, mivel ez a legújabb kiadás! Sokkal jobban kivehetőek a pikkelyek a testén például. Méretben hasonló az eddigiekkel, de így Ő is egyedi darab lett!

 
Fogatlan plüsi 9:**


Őt gyereknapkor találtuk Toothlessel. Épp itt volt nálam és lenéztünk a szokásos helyre, ahol tartják ezeket a ünnepségeket abban a reményben, hogy gyorsan le tudunk csapni ha olyan van. Volt is! 3 darab ebből a fajta plüsiből. Stílusilag nagyon hasonló a 7.-re, azonban jóval kisebb. Mindenesetre, egyedivé teszi és biztosíthatok mindenkit, hogy mind a három nagyon jó helyre került! ;)


Fogatlan plüsi 10:**


Ő vele Toothless-el futottunk össze az egyik boltban ahova szokott járni. Ha igazán pontos akarok lenni, volt mellette egy másik ugyan ilyen, úgyhogy gondolom nem nehéz kitalálni, hogy mindkettejük, nagyon gyorsan szerető gazdákra lelt. :) Ő is egy újabb kiadás lehet, mert sokkal jobban kivehetők a fején a pikkelyek, mint az előzőeknél.


Fogatlan plüsi 11:**


2024 Augusztusában volt két vendégem, akikkel bejártuk a budapesti Westend plázát. Tudtam, hogy van ott egy üzlet, ahol mindenféle szobrot és plüsit lehetett kapni. (Láttam ott régebben pár Fogatlanos plüsit is, de sajnos ők már megvoltak). Persze az ő figyelmüket is felkeltette a sok látványos sárkányos szobor. Én is épp azokat nézegettem közelebbről, amikor az egyikük rám szólt, hogy nézzek már oda. Felnéztem és akkor láttam meg őt a kirakatban. (Amúgy ha nem szól, pár másodperccel később úgyis odapillantottam volna). Oh igen! Na őt már elég régóta próbáltam beszerezni és végre itt volt a remek alkalom, hogy gyorsan lecsapjak rá! (Pár hónapja Toothless-el egyik játékbolt barangolásunk közben találtunk egy ugyanilyet, de neki adtam, hogy bővüljön az ő plüsi gyűjteménye is! :)) Több se kellett, már siettem is be a boltba és megkérdeztem az eladót elvihető-e. Szerencsémre az volt, és azt is megtudtam, hogy ő volt egyben az utolsó is! Úgyhogy végre őt is kihúzhatom a listáról! A spéci tulajdonsága, hogy a nagy szárnyai foszforeszkálnak a sötétben!



Mobiltokok

3 év után teljesen megadta magát az eredeti telefontokom. Flip-flopos volt, de már nagyon érett egy csere. Tökéletes időzítés is volt, mert mindig is akartam egy HTTYD-s témájút. Találtam egy oldalt, ahol vagy 2-3000 közül lehetett választani. Mindet megnéztem és kettőt találtam mindössze köztük. Meg is rendeltem őket, íme:


Fogatlanos mobiltok:


Ezt használom jelenleg is. Az eredeti Galaxy 9+ flip-flopos jó védelmet adott a telefonnak, de annyi macerát is (pl. nem lehetett a kamerát normálisan használni mert folyton belelógott a fedele a képbe, ezért azt tartanom kellett a másik kezemben). Ez mára történelem és nemhogy végre normálisan tudok képeket/videókat készíteni, de végre a telefonom külsején is ott van a kis drágaság!


Fogatlanos mobiltok (flip-flop):


Biztos ami biztos alapon rendeltem egy másik félét is. Ez ugyan flip-flopos, de sokkal masszívabb anyagból van, mint az eredeti Galaxy-é. Ezen a gyönyörű arca van ahogy az látható és ha csak tartalékba is van, de nagyon örülök, hogy legalább megvan ebben a formában is!



ComiCon-os szerzemények:

A filmes barátom (akit párszor már megemlítettem) szokott hívni képregény börzékre. Szokott is lenni egy standja, ahol árusítja a saját készítésű képregényeit, pólóit, bögréit stb. Én is ott szoktam lenni a standjánál és segíteni neki, de nyilván nem mi vagyunk az egyetlenek. Nagyon sok másik stand van, ahol rengeteg féle dolgot lehet találni. Mivel ezek a börzék főleg a Marvel és DC-s karakterektől szól (Superman, Pókember, X-men, Batman stb.) Nyilván az esetek 95%-ban ilyen téren találhatóak figurák, könyvek, kitűzők és még sokáig sorolhatnám micsodák. Viszont, néha vannak teljesen a képregénytől független filmekből is begyűjthető dolgok is! Minden alkalommal alaposan szétnézek, hátha találok valamilyen HTTYD-s ereklyét és bizony ritkán, de szoktam találni! Azért csináltam egy külön kategóriát nekik, mert velük tényleg teljesen véletlenül futottam össze!


Drákó Vérdung figura:*


Egy random standnál találtam, ahol mindenféle filmből voltak akciófigurák. Nyilván nem az egyik legkedvencebb karaktereim egyike a HTTYD világából, de akkor is köze van hozzá! Amúgy a figura eredetéről nem sokat tudok, de tény, hogy eléggé részletes és a festése is szépen kidolgozott! Elég nagy méretű és súlya is van! Az üveges szekrényemben tartom messze (a többi) Fogatlantól (is), mert a közelében(/közelükben) nagyon nem szívesen látnám...Brrr! (Aki látta a második filmet, tudja miért...)


Mini Fogatlan figura:*


Ő vele a legutóbbi ComiConon találkoztam (2023 március). Egy elég nagy rendezvény volt, rengeteg (!) standdal. Gondoltam tuti, hogy lesz valahol valami, már csak a nagy számok törvénye alapján is! Nagyon alaposan szétnéztem, de sehol semmi. Aztán egyszer csak megláttam őt egy rakás másik figura között! (Amúgy még évekkel ezelőtt láttam egy képen ezt a fajtát és amúgy igazi ritkaság!) Pulzusszám instant 420, vérnyomás szintén! Gondolom mondanom se kell, hogy tudtam nagyon hamar kihez fog kerülni, csak volt egy kis probléma. Nagyon(!) sokan nézelődtek a standnál és szemeztek a figurákkal is! Úgyhogy, ehhez hozzá jött nem kevés stressz is! A dolgot tetézte, hogy nem volt nálam készpénz, (csak azt fogadják el) ezért, mint az őrült rohantam a legközelebbi ATM-hez egy aránylag közeli plázába! Aztán gyorsan vissza a rendezvényre, közben imádkozva, hogy nehogy elvigyék elöttem! (Azt nem bírtam volna elviselni!) Gyorsan beálltam a sorba a főbejáratnál (ami ráadásul jóóó hosszú is volt) és mielőtt a standnál is beálltam volna, előtte félve meglestem, de nagy szerencsémre még ott volt! Be is álltam gyorsan, és amikor én következtem, gyorsan le is csaptam rá!


Mini Fényfúria figura:*


Volt egy másik is Fogatlan mellett, mégpedig egy kis Fényfúria figura is! Mivel HTTYD, ezért muszáj volt őt is beszereznem (ezeken a rendezvényeken nem válogatok! Ha látok bármit aminek köze van a HTTYD-hez, akkor szépen jön velem!) Az anyaga elég rugalmas és amúgy elég apró. Szintén nem tudom honnan származhat, de egy elég részletes és szépen kidolgozott darab!


Sárkány figura:*


Amikor az eladó felfigyelt, hogy mennyire érdeklődöm a HTTYD-s dolgok iránt, felhívta a figyelmem egy nagyobb sárkány figurára is. Azt sejtettem, hogy a HTTYD-ből van, már a stílusából is, de nem nagyon tudtam beazonosítani a mai napig a fajtáját. Én egy Snifflehunch-ra tippelek, a teste nagyjából arra hasonlít, de a feje meg inkább egy Hólidércére... Az is lehet, hogy ő egy nagyon elbaltázott Vörös Halál. Nem tudom biztosan... A figurán nem szerepel semmilyen évszám, de valahol érzem, hogy a 2. filmből származhat. Mindenesetre, ugyanúgy nem tudtam otthagyni, így rá is lecsaptam!


HTTYD: A Titkos Világ karton kép:*


Folytatva az előzőnél, amikor az árus tényleg egyértelműen látta, hogy mennyire mániákusan oda vagyok a HTTYD-ért, (már igazából addigra én sem nagyon rejtettem véka alá, mutattam is neki a pólómat (Az Ink Fury-s volt rajtam)) mondta, hogy van még egy ami a HTTYD-vel kapcsolatos ha érdekel (mi az hogy!) Egy rakás papír borító közül kihúzta ezt! Mondtam rögtön, hogy persze, simán jöhet! Kérdeztem is, hogy esetleg van-e még más is, de mondta, hogy ennyi volt az összes! Klafa! Az összes standot ezután még egyszer jó alaposan átnéztem, (többször is) de tényleg nem volt még egy kitűző se! Szóval elmondhatom, hogy beszereztem az összes létező HTTYD-s dolgot azon a börzén! Igeeeen! Szerencsére nem vittek előlem semmit (és ez nagyon(!) megnyugtat)! Egyedüli fájdalmam velük kapcsolatban, hogy nagyon úgy fest a figurák nem vadonat újak és egyszer valakié voltak és az a valaki, hát... megunta őket... (Ouch!) Ez nagyon fáj, de még jobban az, ha belegondolok mi lett volna a sorsuk, ha senki nem karolja fel őket... (ezt inkább le se írom!) Ezért inkább örülök, hogy összefutottam velük és így új otthonra leltek! Arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a lehető legjobb helyre kerültek és SOHA nem kerülnek még egyszer ilyen helyzetbe!



Puzzle:

Mint kiderült, ezekből is van HTTYD-s témájú! Értelemszerűen ebből is szeretnék idővel minél többet itt látni! ;)


Ravensburger HTTYD: THW puzzle:**



Ezt a gyöngyszemet legutóbbi játékbolti barangolásunkkor találtam Toothlessel. Már épp csalódottan távoztunk volna, amikor egyszer csak felhördült. Gyorsan odakaptam a fejem és megláttam amit Ő is, mégpedig Bütyök arcképét! Ráadásul kettő is volt belőle! Amúgy eléggé spéci ez a puzzle! Ahogy az látható a feliraton, ez bizony világít is a sötétben! A kép is elég egyedi! Természetesen kifogom rakni és majd arról is csinálok képet. De vissza a sztorihoz. Persze azonnal lecsaptunk rájuk zárás előtt 10 perccel, de azért tovább nézelődtünk a sok fajta puzzle között és az én szememet is megütötte valami!


Ravensburger HTTYD 2 puzzle:**



Mégpedig ez! Sajnos csak egy darab volt belőle, így nem nagyon tudtuk eldönteni kinél legyen, de végül nálam maradt. Elég rosszul éreztem magam emiatt, de szerencsére pár nappal később Toothless is be tudott szerezni egy ugyan ilyet! Ami nagyon érdekes, hogy ezt még 2014-ben, a második film megjelenésekor lehetett kapni, így elég valószínű, hogy 10 évig(!) rostokolt ez a szerencsétlen puzzle a polcokon... De legalább annyi idő után végre méltó helyre került! Hamarosan szintén lesz kép a kirakott állapotról!



Ékszerek:

Ide sorolom azokat az ereklyéket amelyek akár hordahtóak is és ezüstből vagy valamilyen fajta fémből vannak. Nagyon nagy becsben tartom őket és nagyon vigyázok rájuk! A legtöbbjük szó szerint pótolhatatlan!


Fogatlan nyaklánc:




No hát igen… Az egyik legbecsesebb kincseim egyike! TCIaS mutatta nekem még 4 évvel ezelőtt. Az elemzésébe most nem mennék bele, mivel már megtettem a videóban, de a mai napig igaz amiket állítottam benne! Tényleg mindenhova magammal viszem, (még ha csak a postaládát nézem is meg! Nem vicc!) Vigyázok rá, mint a szemem fényére!


Fogatlan gyűrűk:*




A filmes barátom mutatta még 2023 elején. Akkoriban is szemeztem már a mostani gyűrűmmel, de eléggé tetszett a dizájnja így beszereztem ezt a fajtát is. A mérete pont illik a mutató ujjamra és amúgy aránylag eléggé kidolgozott, de van néhány része, ami eléggé törékenynek tűnik (itt főleg a füleire meg a szárnyaira gondolok.) Minőségben persze nem veszi fel a versenyt jegygyűrűmmel, de attól függetlenül mivel Fogatlant szimbolizálja nem tudtam ott hagyni. Kettőt is kaptam egy csomagban, amikor megjött egy hónappal később!


Fogatlan jegygyűrű:*


Íme egy újabb felbecsülhetetlen értékű ereklye! A nyakláncra mellesleg úgy tekintettem, mint egy fajta "jegygyűrű" és mindazt akarta szimbolizálni is amit utóbbi jelent. Azonban egy külsősnek még mindig "csak" egy nyaklánc. Egyik jóbarátom mutatott valamit 2023 február környékén, aminek nem tudtam ellenállni és ha valami, na ez igazán egy egyértelmű utalás, hogy ő többet jelent nekem, mint azt bárki elsőre feltételezné! Igen... Ez valóban egy jegygyűrű! Eredetileg a gyűrűsujjamra szántam, de hiába adtam meg pontosan a méretét a készítőnek, sajnos nagy volt rá... A másik, ami csak utólag derült ki, hogy eredetileg a mutatóujjra lett tervezve. De attól függetlenül én ugyanúgy a jegygyűrűmként tekintek rá és az örök(!) hűségemet, szenvedélyemet, szerelmemet és elköteleződésemet szimbolizálja Fogatlan iránt! (Nos, ha eddig nem esett volna le, akkor igen... ennyire mélyen érzek iránta!) Ugyanúgy mindig magamnál hordom akárhova is megyek!



Tetoválás:

Évek óta terveztem, de végre belül is éreztem, hogy elérkezett az idő... Ha valami, na EZ egy igazi bizonyíték az elköteleződésre és bizony egy életre szól! (szó szerint!). Sajnos mostanában eléggé kezd felhígulni ennek a kultúrája is, de én mindenképp az eredeti formájával rezonálok. Egy tetoválásnak igenis jelentése kell, hogy legyen! A HTTYD örökre megváltoztatta az életem, (belül legalábbis biztosan) de szerettem volna, ha ez külsőleg is látszódna! Ha még csak egy darab is van jelenleg, de mindenképp egy külön kategóriát érdemel!

Támadó osztály szimbólum:



Nagyon sok jelentése van nekem ennek a szimbólumnak! Először is egyértelműen Fogatlant ábrázolja, másrészről, nagyon tetszik a rajz minimalista stílusa, mégis kivehető a legtöbb része. Amikor elkezdtem nyitni a világ felé HTTYD téren, Steamen is ezt a szimbólumot állítottam be elsőként avatarként, egy fajta jelzésként. A helyét is régen eldöntöttem. Az oka, hogy Hablaty jobb vállvértjén szokott lenni, (Az RTTE-ben) szóval egyértelmű volt, hogy nálam is ott lesz a helye! A tetoválás amúgy remekül sikerült és lehet, hogy furcsán fog hangzani, de élveztem minden percét! Nem volt annyira kellemetlen mint sokan mondják, de az érzés, hogy Fogatlan végre szó szerint a részemmé válik... huh... hát nem kicsit tette egy kellemes élménnyé! :) Azonban itt nem fog megállni a dolog, ez még csak a kezdet volt! ;)



Egyéb

Ide azokat a relikviákat sorolom, amelyekből csak 1-1 darab van. Van néhány, ami beleillene akár a felsőkbe is, de mégis inkább idesorolnám, mert más a rendeltetésük. Lehetséges, hogy némelyikük kikerül majd innen, ha sikerül legalább még egyet-kettőt beszereznem belőlük és így külön kategóriát alkothatnak majd! Semmivel se „alsóbbrendűek”, mint a fentebb említettek!!!!! (Brrr… De borzalmas volt ezt leírni, de muszáj volt, hogy tisztázzam!)

Mini Fogatlan figura:


Jó párszor láttam régebben ezt a fajta figurát és rajta is volt a listán. Egyszer az eBay random feldobta és mivel nagyon úgy tűnt nem is nagyon lesz belőle később, gyorsan rendeltem is egyet amíg lehetett! 1 hónap volt mire megjött Kínából, de megérte kivárni! Nagyon édes a dizájnja és egyedi!


Fogatlan arc maszk:


Ezt is a filmes barátomnak köszönhetem. Valószínűleg az egyik MondoCon-on vagy ComiCon-on láthatta meg és rám gondolva szerzett nekem egyet. Ugyancsak egyféle van belőle, ezért került ide. Ahhoz képest egész részletes és nagyon tetszik a pikkelyi kidolgozottsága!


Kézzel készített üveg Fogatlan dísz:


A városomban minden évben szeptember elején szoktak rendezni egy nyárzáró fesztivált. Ilyenkor egy csomó árus szokott kint lenni mindenféle portékával. Volt egy kézműves sátor is és ott pillantottam meg őt. A pulzosom szintén abnormális értékeket ért el és nem volt az a pénz amiért hagytam volna, hogy más vigye el! Hamarosan vissza is tértem és gyorsba lecsaptam rá, mielőtt késő lett volna! Teljesen egyedi darab és kézzel készült! Nagyon, nagyon vigyázok rá és eszem ágába se jutna csak úgy kirakni őt a természet viszontagságainak! Óh nem! Szépen maradt a dobozában a mai napig és ha egyszer találok neki egy megfelelő helyet a szobámban, akkor is legfeljebb egy védett, elérhetetlen helyen lesz! Igazi kincs!


HTTYD: THW Chipicao sütemény csomagolás:


Ezzel a fajta csomagolással a 3. film megjelenésekor lehetett találkozni. Éppen a munkahelyemen voltam, amikor az egyik kolléganőmnél láttam. Érdekes módon ő tudott a mániámról, mégse mutatta meg. Az igazán fájó az volt, amikor egyszer csak eltűnt az asztalról, majd nyoma veszett. Tudtam, hogy valószínűleg megette, mert nem vitte magával, de nem tudtam hova tehette a csomagolását. Némi keresgélés után megtaláltam az egyik kukában... Pfft. Na igen... inkább nem kommentálnám... Természetesen gyorsan kimentettem és azóta is nagy becsben tartom! Kétféle változat volt, szerencsére időben be tudtam szerezni őket!


HTTYD: THW Chipicao süteményhez járó tazó:



Ezek a tazók a fenti süteményekhez jártak ajándékba. Nem tudom pontosan hány fajta volt, de azért sikerült párat beszereznem.


Újabb tazók:**



Időrendben ennek kéne következnie a 3D szemüveg után, (lásd lentebb) de inkább idebiggyesztem. Toothless barátom, (amikor legutóbb voltam nála még március közepén) megajándékozott 6 darab csodálatos új tazóval! Neki egy egész halom(!) van és ami többször megvolt neki, azokat felajánlotta nekem! <3 Még egyszer köszönöm Pajti! Mivel relikviák és nem lesz több belőlük, így nyilván az eszmei értékük az egekben van! Ráadásul megtudtam, hogy ezek némelyike matrica is egyben! Az enyéimet anno nem bontottam ki, így igazából esélyem se volt megnézni őket teljes valóságukban!
 

Mégtöbb tazó:**



Egyik újabb látogatásom során kaptam ezeket is Toothless-től. Mivel neki egy igen terebélyes gyűjteménye van a tazókból, újra átnézte és talált még pár duplikátumot. Ezt a 6 darabot szintén Ő ajánlotta fel! Köszönöm mégegyszer Pajti!


Mégtöbb és mégújabb tazók:**



Huh... Na igen. Ezen nem kicsit lepődtem meg! Mint kiderült, Toothless egyik ismerőse is gyűjtötte ezeket, (de ő nem rajongásból amúgy). Mivel tudta Toothlessnek milyen sokat jelent a HTTYD, fel is ajánlotta a gyűjteményét neki. Egy egész HALOMMAL lett gazdagabb, elég ritka darabokkal is egyben. (Legalább volt vagy 200(!!!) ha nem több!)
Legutóbbi látogatásomkor szintén felajánlotta abból a pakkból azokat, amikből kettő vagy több volt. 40 egyedi darabot számoltam össze (az alsó sorban lévő 10, a duplikátumok duplikátumai). Nagyon-nagyon köszönöm Toothless! Csodálatosak mind, mint mindig! :D <3


Notebook matricák:**


Nem tudtam jobb helyet találni ennek, így ide biggyesztem be. Az előző tazós leírásnál említettem, hogy a legtöbb tazó matrica is egyben. Ami a legjobb, hogy emiatt nem is kell beáldozni egy tazót, mert a matrica alatt ugyan az a kép található! Zseniális! Egyik látogatásomkor amikor Toothlessnél voltam, támadt egy ötletem. Mivel szoktam vinni a notebookom (bármikor jól jöhet alapon) feltűnt, hogy a hátoldala olyan... csupasz. Mindössze egy régi cetli volt rajta, amin a nevem volt rajta rúnaírással. Ebből sokkal többet is kilehet hozni ám... Úgyhogy megkérdeztem Toothless-t, hogy mit szólna ha a tazó matricákkal sokkal szemet gyönyörködtetővé varázsolnánk. Belement és kiválogatott a tazói közül párat ami már megvolt neki. Átadtam neki a megtiszteltetést, és hagytam, hogy úgy rakja rá, ahogy neki tetszik. Így 3 darabot fel is applikált a hátlapjára és egyet a tapipad mellé! (A képen a jobb alsó sarokba volt a cetli, amit lecseréltem egy gyönyörűséges matricára amikor hazaértem, így a sarkokba már azok voltak).


Azonban még így is sok hely maradt. Legközelebb amikor mentem, megkérdeztem, hogy esetleg volna-e még más fajta amivel ki tudnánk egészíteni és kisvártatva elő is rukkolt egy maroknyival, amiről nem is tudtam. Huh... na igen. Ezt nevezem aztán megszállottságnak! Annyi van neki, hogy lassan ő se tudja nyomon követni. Mindegyik csodálatos volt, de végül nagy nehezen kiválasztottam ötöt és azokkal kitöltöttem a notebook üres felületeit, Toothless elrendezését használva segítségül. Mondanom se kell, nagyon nagyon tetszetős lett így a notebook is! Milliószor jobban néz ki mint előtte! Nagyon szépen köszönöm még egyszer Toothless! :)


Fogatlan arcmaszk (papír):


Ezt egy közös baráti KFC-zés közben láttam meg pár éve. A gyerek menühöz adták és kétfélét lehetett kapni, Éjfúriásat és Fényfúriásat. Imperator is ott volt és kért nekem egy gyerek menüt, hogy be tudjam szerezni legalább valamelyiket! Ezt nevezem! Végül kaptam egy Fogatlanosat, amit azóta se bontottam ki! Igazi gyűjtői darab! Nem is tudom, hogy nézne ki valójában, ezért nem kapott külön kategóriát.


HTTYD-s adventi kalendárium:


Imperator-tól kaptam 2019-ben Mikulásra. Utolsó darab volt a helyi Auchanban, úgyhogy élve a lehetőséggel gyorsan lecsapott rá. A dizájnja remek és természetesen a mai napig egyet se nyitottam ki vagy ettem meg a csokit belőle és ez így is marad! Igazi muzeális darab, pótolhatatlan! Szerintem nem sok darab maradt belőle mára…


HTTYD: A Rejtett Világ játékkészlet:


Ezt is tőle kaptam. A kis Fogatlan figura a közepén elképesztően édes és részletes. Valamint, ki is lehet venni, hogy meglehessen csodálni közelebbről is. A barlang is egész kidolgozott és van benne egy UV LED ami nagyon szépen bevilágítja annak belsejét. Elég klasszul néz ki a sötétben! Igaz ehhez le kell nyomni a tetején lévő gombot, de akkor is nagyon jó kis feature!



HTTYD-s ágynemű:


Ezt meglepő módon a családtagjaimtól kaptam Snoggletogra. Szintén nem számítottam rá és jó alaposan megleptek vele! Mondanom se kell, azóta más huzatot nem is látott a párna és a takaró! És ez így is fog maradni a jövőben is, az tuti! A kép minősége egyszerűen ámulatba ejtő, nem látszik semmi fajta homályosság vagy pixelesedés. Fogatlan is ott van rajta jóóó nagyban, úgyhogy ennél jobb ajándékkal nem is nagyon tudtak volna meglepni!


HTTYD: THW-s ágynemű:**



Kikelésnapomra kaptam, szintén a családomtól! Nagyon ritkán kapok tőlük bárminemű HTTYD-s dolgot, ezért jól meg is lepett! Ez bizony egy újfajta ágynemű amit Toothlessnél láttam először. Ráadásul a sötétben is világít! Legalábbis elméletben.


Sajnos a gyakorlatban szinte semmi nem látszik ebből, de lehet ez azért lehet, mert a 3. film megjelenésekor készülhetett, ami már 5 éve volt(!) és lehet azóta elbomlott belőle a foszforeszkáló festék... Mindenesetre, a kép rajta elképesztően éles és a színek is élénkek! Ráadásul ez a kedvenc képem is 3. filmes Fogatlanról, ami megint csak rátesz egy lapáttal!


Fogatlanos egéralátét:


Szintén Imperator-tól kaptam. Maga a mintával semmi bajom, nagyon tetszik a chibis rajz stílusa! Egyetlen bajom az anyagával van, mivel nem valami csúszós. Néha érezni, hogy vánszorog az egér felette és mintha picit ragadna. Elég sokat használtam már munka és játék közben és emiatt kezdenek is sajnos látszódni ennek a nyomai, ezért hamarosan átfog minősülni muzeális darabbá. Mindenesetre imádom és ha viszem a notebookomat az egéralátét is jön vele automatikusan!


Szélvédőre felapplikálható Fogatlan plüsi:


Őt egy kis kínai bolt előtt láttam meg a városomban. Szintén utolsó darab volt, így nem is nagyon hezitáltam és rögtön lecsaptam rá, mielőtt késő lett volna. A feje kicsit aránytalan és fura, de amúgy nagyon édes! Mivel nincs autóm, ezért a szobámba kénytelen maradni, de ha volna, tuti a szélvédőmön lenne! Technikailag a plüsik közé kéne sorolnom, de mivel az ő hivatása eredetileg a kocsiban lenne, ezért raktam ebbe a kategóriába.

 
Fogatlanos kulcstartó:


KG barátom mutatta nekem még tavaly. Ugyancsak szerelem volt első látásra és instant rendeltem is meg! Az anyaga rozsdamentes acél, de nyakláncként is hordható. Az ezüstös már nagyon hozzám nőtt, de róla se akartam lemondani és mindig magamnál akartam tudni, ezért támadt a remek ötletem, hogy felrakom a kulcs csomómra. Mivel acélból van, nem nagyon kell aggódnom amiatt, hogy megsérül vagy letörik valamelyik darabja. Nagyon jól néz ki és egyszerűen IMÁDOM!


Burger Kinges mini Fogatlan figura:


Őt a munkahelyemen az egyik kolléganőmtől kaptam. Mivel jó pár Fogatlan díszelgett az asztalomon, csak idő kérdése volt, hogy valaki felhozza témának. Rövid beszélgetés után mondta, hogy a kislányának van egy minifigurája róla, de már nem játszik vele többet (Ouch!) és szívesen odaadná nekem ajándékba! Mondta, hogy a szárnya sajnos letört, (szintén Ouch!) de valahol megvan még. Másnap be is hozta és rögtön hozzám nőtt! Sajnos a szárnya nem került elő és igen, nélküle elég furcsa volt látni, de legalább megmentettem őt egy nem túl fényes jövőtől, amibe inkább nem is szeretnék belegondolni, de szerintem tudjátok mire gondolok… KG barátom felajánlotta, hogy kiegészíti hőre keményedő gyurmából a szárnyát. Mivel nem tudtam hogyan nézhetett ki eredetileg, rábíztam a fantáziájára. (Ő egy sokkal jobb művész nálam ilyen téren.) A művelet egész jól sikerült és végre most már szabadon repkedhet (ha segítséggel is)! Nagyon édes és szintén pótolhatatlan darab (főleg így az egyedi kiegészítéssel)! Köszi KG!


„Holografikus” Fogatlan szobor:


Egyik legújabb darabom. CJ barátomtól kaptam az idei kikelésnapomra. Nagyon egyedi, ötletes és elképesztően királyul néz ki! Egy távirányító is jár hozzá, amin 12 fajta színt lehet beállítani rajta, különböző effektekkel. Elemmel is működik, de én jobban preferálom az USB-s megoldást (így még kicsit fényesebb is). Ha kikapcsolom a gépet, automatikusan átáll elemes üzemmódba! Mondanom se kell, éjjel-nappal ragyog és szó szerint, fényt visz az életembe! (Ez egy nagyon rossz szóvicc volt... sajnálom, de nem tudtam kihagyni!) Nagyon szépen kidolgozott és a grafika rajta is nagyon igényesen és szépen lett kivitelezve! Nagyon köszönöm CJ még egyszer!


Auchan "Rubbiz" ceruza figurák és matricák:*

Őket Augusztus 18-tól Október 12.-ig lehetett beszerezni az Auchanban. (Valamint még pár üzletben, mint a Media Markt). Nem tudom, hogy más országokban is ment-e ebben az időszakban. Amúgy nagyon egyediek és mivel csak körülbelül egy hónapig lehetett kapni, muszáj volt beszereznem őket. Eredetileg ceruzákra tervezték a figurákat, de nagyon remélem, hogy nem mint radír... most, hogy jobban belegondolok... lehet ezért a neve Rubbiz... Oh Thor! Nagyon remélem senki se használta annak, az igazi gyalázat lett volna! A figurák maguk meglepően részletesek és az anyaguk is puha és kellemes tapintású! Azt kell, hogy mondjam egész jó a minőségük! A csomagoláson ahogy az látható, nem csak a HTTYD-s karaktereket lehetett beszerezni, hanem az összes ismertebb Dreamworks-ös filmben lévőket is, például a Shrekből, a Madagaszkárból, a Kung Fu Pandából stb. és mindegyik filmhez 2 karakter tartozott. Zsákbamacska volt az egész, szóval nem lehetett tudni, melyiket fogod kapni. Akkor kaphattál egyet, ha több mint 7000 Ft-ért vásároltál egyszerre. Szóval jah... olyan volt mint az orosz rulett. Értelemszerűen, engem a HTTYD-s karakterek érdekeltek és elsőre sikerült is beszereznem Viharbogarat. Oh! Ha már Viharbogár! Hogy a viharba tudták így elcseszni a nevét?! De most komolyan kérdezem! Viharzó... pff. Ez majdnem olyan mint a "Silósárkány" a kisfilmek magyar szinkronjánál. Elég ciki... Legalább Fogatlan nevét jól írták le (de ennyierővel lehetett volna Foghíjas is... na jó... abbahagyom). Később sikerült őt is beszereznem nem sokkal a határidő lejárta előtt, így szerencsére mindkettőjük meglett. A képek matricák is egyben és mellesleg van belőlük még egy szettem, Imperatornak köszönhetően. Neki is megvolt mind a kettő és ajándékba adta nekem. Úgyhogy, egy-egy matrica mindenképp menni fog valahová. (Az új elektromos rolleremre tervezem majd ragasztani őket, ha egyszer az is meglesz, de arra még egy kicsit várnom kell.)

Frissítés: Több hónap után, végre sikerült megvennem az új e-rollerem és az első dolgok egyike volt, hogy rárakjam a matricát! Ami mint kiderült nem matrica, hanem csak simán egy kép... Igen... Szóval elnézést a megoldásért, de nagyon NEM szeretném, hogy lejöjjön menet közben és ezért lett túl biztosítva!



Ha már szóba jött a roller, azt is megpróbáltam „Fogatlanosítani”. Ez alatt főleg a fényekre és a színeire gondolok. Alapból persze matt fekete, ami persze nem a véletlen műve, valamint a piros csíkok a farokszárnyaira egy utalás. A fényszórójának és a közepén LED-es fények vannak, de ezeknek a színe alapból fehér. Már akkor tudtam, hogy itt még lehetne hova fejlődni, úgyhogy tudtam is mit kell csinálnom. Rendeltem a netről zöld és kék áttetsző és ragasztható fóliákat és végre most már nem csak a színeiben, hanem este a fényeiben is őt látom.





















Ha valakinek nem esett volna le, a zöld elülső fény a szemeit akarja szimbolizálni, a kék pedig az alfa módját (pontosabban a csodálatos háttarajait, amikor felragyognak).


Chibi Fogatlan:*

Ezt a kis cuki chibi Fogatlant TCIaS-tól kaptam nemrég. Egy nagy rendezvényen volt kint Németországban és egy kis kézműves boltban látta meg őt. Rám gondolt és meglepett vele mint szuvenír. Nagyon bejön ez a chibi megközelítés és még bleppel is! Awww! Annyira imádnivaló!!! Köszönöm TCIaS!


Fogatlan matrica:
*


A fent említett chibi Fogatlannal kaptam ezt a matricát is! Nagyon tetszik a rajz stílusa! Minimalista, de ugyanakkor annnnyira ő!!!! Igen, amúgy egy elég nagy méretű matrica és elég sokat töröm a fejem, hogy hova is tapasszam, de mindenképp valami olyan helyet akarok találni neki ahova magammal vihetem. Ha lenne kocsim rögtön ráragasztanám a csomagtartóra az tuti! Valamit mindenképp kitalálok! Köszönöm még egyszer TCIaS! Nagyra értékelem! :)


Hőre keményedő gyurmából készült Fogatlan figura:*



KG barátom lepett meg vele 2022 Snoggletogján. Ahogy a képen látszik, kézzel készült és teljesen egyedi! Semmi öntőminta, vagy tervrajz! Eléggé kidolgozott és látszik, hogy van hozzá érzéke! Egy különleges fajtából gyurmából készítette, ami az elején lágy, de némi hőkezelés után olyan kemény lesz mint a kő! Nagyon édes és a chibi stílusa is nagyon bejön! Nagy becsben tartom és pótolhatatlan! Az asztalomon a helye az új Sideshow-os szobor mellett, ahogy azt kell! Nagyon köszönöm még egyszer KG, egyszerűen imádnivaló! <3
 

Így neveld a sárkányodat 3 kispárna:*



Ezt a kispárnát Imperatortól kaptam a 2023-as Snoggletogra. Elmondása szerint utolsó példány volt és aggódott nem szereztem-e be időközbe. De szerencsére nem dobta fel semmi, így még hiányzott a gyűjteményemből. Egész jók a képek rajta és Fogatlan is valami elképesztően édes rajta! Egész méretes és nagyon(!) puha! Értelemszerűen azóta is az ágyamon a helye! Köszönöm még egyszer Imperator!


Így neveld a sárkányodat 2 karperec:*



Ezt Toothless-től kaptam ajándékba, amikor először látogattam el hozzá. Hozzáfűzte, hogy már rég nem lehet kapni sehol, így igazi ritkaság. Kettő volt neki, így az egyiket nekem adta örök barátságunk jelképeként. Nagyon köszönöm! Nagy becsben tartom és azóta mindig, ahogy a gyűrűt és a nyakláncot, a karperecet is mindig magamnál hordom!


Samsung 3D kezdő csomag + Így neveld a sárkányodat film:*





Toothless-t minap áthívtam, hogy nézzük meg a filmeket 3D-ben. (Van is egy ilyen TV-m még 2010-ből). 2 aktív 3D szemüvegem volt. Az egyik elemes a másik meg akkus. Nos, utóbbiban már évek óta gallyra ment az akku, így technikailag csak 1 működött. Terveztem azt is átalakítani gombelemessé, de annyira elcseszett volt a dizájnja, hogy sehogy se bírtam szétszedni normálisan. Sokat tüsszöghettek, vagy csukolhattak a kedves tervezők felmenői szerelés közben... Amikor már majdnem megvoltam az utolsó lépésnél valahogy megrepedt az egyik lencse, így használhatatlanná vált... *Sóhaj*. Mivel már vagy 10 éve nem lehet ilyet kapni boltokban, maradt az eBay és akkor láttam, hogy volt ebből egy kifejezetten HTTYD-s kiadás is! Nocsak! Nem kellett sokat gondolkoznom, ha már kell pár extra szemüveg, akkor miért is ne legyen ez is HTTYD-s! Ráadásul mellékelik is az első filmet 3D-ben! Na igen... csak nem fizikai formában, hanem mint egy kupon... (ezzel csak akkor szembesültem, amikor végre 3 hét után megjött...) Először azt hittem, kispórolták belőle, vagy az eladó tartotta meg magának, mivel csak egy kártyát találtam benne. Jobban megvizsgálva a dobozt azonban kiderült, hogy tényleg csak egy kupon jár hozzá.



Ez a kupon csak a készlet erejéig tartott és csak az USÁ-ban lehetett beváltani... Jah... Köszi Samsung... Már dörzsöltem is a tenyerem, hogy végre meglesz az első film is, de nem... vagyis csak félig... De hamarosan itt a 14. évforduló és úgyis beszerzem így vagy úgy, szóval mindegy is. A lényeg, hogy ez egy igazi ritkaság és bizony gyűjtői darabként tekintek rá!


Éjfúria pikkely:**


Ez kérem nem más mint az egyik pajzspikkelyem! Igen, úgy is fogalmazhatnék, hogy saját alkotás. Egy darabka belőlem. Nem rég rájöttem, hogy lehetne ezeknek egy komolyabb és mélyebb felhasználási módjuk is. 3 hetembe kerül növesztenem egy új pajzspikkelyt, így, csak azoknak ajánlok fel belőlük, akik elnyerték örök barátságomat, megbecsülésemet és tiszteletemet! Mindegyikük egyedi, ezáltal pótolhatatlanok! (Amúgy elég fájdalmas eltávolítani egyet a bőrömről... Ouch!)


Fogatlanos kulcstartó (gumis):**


Ezzel a kulcstartóval Toothless lepett meg legutóbbi (2024 Augusztus végi) összejövetelünkkor. Meglepetésnek szánta és bizony alaposan meg is lepett vele! Kettő volt neki belőle, és az egyiket a sajátján használja, de a másiknak sajnos tönkrement a gumis tartókája, így az főleg csak díszként funkcionált. Azonban vette a fáradságot és egy fémes tartóval megjavította. Így ráadásul sokkal tartósabb is lett, mint előtte. Az anyaga rendkívül puha és kellemes tapintású. Egy magyar cégnél szerezte be anno, ahol csak egy rövid ideig lehetett kapni belőle. Azóta se híre se hamva, úgyhogy bizony ő is pótolhatatlan darab! Maga Fogatlan rajta elképesztően gyönyörűséges, jóképű, vagány és nagyon jól tükrözi az igazi lényét! Azóta természetesen az én kulcs csomómat is ékesíti és fogja is! Ígérem vigyázni fogok rá, mint a szemem fényére! Nagyon szépen köszönöm még egyszer Toothless! <3



Egy volt rajongó gyűjteménye

Ezeket a darabokat egy olyan személytől vettem meg, akinek régen a HTTYD jelentett valamit, de tudtam hogy már egy jó ideje kiábrándult belőle és már semmit sem jelent neki. Szomorú... De ami még szomorúbb, hogy még ezek ellenére is ott voltak nála ezek a relikviák. Mivel jobbnak találtam ha inkább nálam vannak, méltóbb helyen, ahol valóban kapnak szeretetet és törődést, így felajánlottam neki, hogy megveszem tőle amije van. Érdekes módon a nagy részük nekem is megvolt, így inkább csak felsorolom ezeket a darabokat, mivel már szerepelnek a katalógusban.

- (Sideshow Fogatlan szobor)* (Toothless-nek adtam)
- (Sideshow Fogatlan és Hibbant Sárkányai képnyomat) (Kelvin-nek adtam)
- HTTYD 2 poszter (bekeretezve):*
- Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői poszter (bekeretezve)*
- Mega Fogatlan*
- (Fogatlan nyaklánc)* (Toothless-nek adtam)
- (The Black Dragon/A Fekete Sárkány póló)* (Toothless-nek adtam)
- Dragon Games/Sárkányok Viadala póló*
- Auchan "Rubbiz" ceruza figura és matrica*
- Fogatlan csillagképes póló*
- Fogatlan arckép póló*

Időközben, viszont összehozott a sors egy igazi megszállottal, (akit Kelvin-nek fogok nevezni) akinek a képnyomat nagyon régi vágya volt és nagyon nem is remélte, hogy valaha meglesz neki a ritkasága miatt.
A képnyomatot el is küldtem neki ajándékba, hálám és megbecsülésem jeleként az elköteleződéséért Fogatlan iránt és a rengeteg szép emlékért! Ha valakit, na őt valóban méltónak találtam arra a képnyomatra! Viszont a volt rajongó gyűjteményébe volt pár ami még nekem se volt meg! Gondolkodtam, hogy berakjam-e inkább őket a megfelelő kategóriájukba, de mivel egybe vettem meg mindet tőle, így jobbnak találtam ha egy külön kategóriát nyitok, hogy ne legyen kavarodás.

Frissítés (2024.02.29.): Örömmel jelentem, hogy tavaly decemberben összehozott a sors még egy igazi vérbeli megszállottal, aki ráadásul magyar is! Elköteleződése kétséget kizáró és tudom, hogy ha valakiben, na Ő benne biztosan soha nem fogok csalódni! A karperecnél már tettem rá egy utalást, de ha esetleg átugrottad volna, legyen itt is nyoma. Mivel a Toothless nevet használja mindenhol, ezért e néven is fogok hivatkozni rá a jövőben! (És ha valaki, Ő valóban használhatja Fogatlan nevét! Abszolút méltó rá!)

Kiegészítés (2024.06.17.):

Itt egy kis ízelítő, hogy mekkora megszállottról is van szó! Így néz ki a Gépsárkánya:


A kék szín nem véletlen, az alfa módot szimbolizálja! Nem csak az alapszínében, de a világításban is! Az oldalán lévő képet én konvertáltam át neki vektorosba, hogy megtudja csináltatni matricába, de Ő maga ragasztotta fel mérnöki pontossággal! Az összkép egyszerűen bámulatos és a látványát sose lehet megunni! <3 Szóval igen... Ha ez nem elég bizonyíték, akkor nem tudom mi az...

Amit biztosra tudok, hogy jelenlegi tudásom szerint, 2 igazi Éjfúria (ha lélekben is, de) valóban létezik rajtam kívül. Persze biztosan vannak még, de egyelőre még nem találtam (és sajnos Toothless se). Legfeljebb imposztorokat, de azokból viszont jó párat... blegh... (Szégyellhetitek magatokat mind! Kár belétek ez a csodálatos film és totálisan méltatlanok vagytok rá!)
Na de visszatérve Toothlessre, hálám jeléül felajánlottam neki a szobrot és az ezüst nyakláncot, így most már azok is méltó helyen vannak! Nem úgy, mint ahogyan az eredeti (imposztor) tulajuknál volt...


Fogatlan medál:*



Sajnos nem tudom az előtörténetét (ahogy a többinek se igazán) úgyhogy csak feltételezéseim vannak. Ha tippelnem kéne, valahonnan az eBay-ről vagy Etsyről származhat, de nem nagyon futottam össze ezzel a konkrét medállal. Amúgy eléggé tetszetős a dizájnja és elég méretes is!


Mini Fogatlan plüsi:*


Szintén egy eléggé egyedi darab és ugyancsak sehol se találkoztam vele! Fogalmam sincs hol lehetett anno beszerezi, mindenesetre nagyon édes ez a chibi dizájn és összességében egy nagyon cuki kis plüsi!


Fogatlanos Pez adagoló:*
 

Hűha! Szintén egy egzotikum! Meglepően kidolgozott a feje és amúgy teljesen működőképes! Nyilván muzeális darab, már csak az hiányozna ha elromlana a használattól!


Fogatlan csillagképes póló:*




Szintén rejtély hol lehetett anno kapni, mivel amikor nézegettem a pólókat sehol se futottam össze vele! A kép amúgy rendkívül hangulatos és jó nagy méretű! Nagyon tetszik Fogatlan testtartása és a kép stílusa! Sokszor fogom felvenni (főleg így télen) az biztos!


Fogatlan arckép:
*




Ugyanazt tudom elmondani mint az előzőnél... Valószínűleg még abból az érából származhat, amikor még nem kezdtem el gyűjtögetni a figurákat, pólókat meg miegymást... Nagyon egyedi a rajzstílusa és a színei is! Igyekszem vigyázni rá, mert van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon fogok összefutni vele mégegyszer...



Nos, egyelőre a végére is értünk a katalógusnak. Huh! Volt vele munka rendesen, de legalább most már láthatjátok milyen messze elmegyek érte, ha kell! Természetesen bővülni fog a lista folyamatosan és még idén is legalább 4-5 elemmel fog gazdagodni. Azonban egyre nagyobb gondot okoz az új ereklyék elhelyezése a szobám mérete miatt és egyre kreatívabbnak kell lennem, hogy ne okozzanak túlzsúfolt, giccses hatást. Igyekszem őket egységesen elrendezni, de ezt néha nehezebb kivitelezni, mint azt általában eredetileg gondolom. Jövőre tervezem a szobámat kicsit átalakítani (majdnem 20 év után!) és akkor felszabadul egy rakás hely, ahol majd az új jövevények is belakhatják azt! Inkább preferálom, hogy ők találjanak meg engem, mert ha én keresgélnék rájuk, már rég az utcán lennék hajléktalanként, mivel nem tudom csak úgy otthagyni őket, ha már egyszer megláttam valamelyikőjüket!

Remélem tetszett a poszt és ha neked is meglenne valamelyik, írj a komment szekcióba! Kíváncsi vagyok nektek milyen HTTYD-s relikviátok van! 



HTTYD ÖRÖKKÉ!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése